Deca i tekvondo

ZAŠTO TRENIRATI TEKVONDO?

Svest o važnosti sporta za razvoj deteta predškolskog i školskog uzrasta svakom roditelju donosi i dilemu o pravilnom izboru sporta za svoje dete. Razvoj samopouzdanja, motorike i koordinacije pokreta u ranom detinjstvu od posebnog je značaja za pravilan psihofizički razvoj. Upravo iz ovog razloga u tekvondo klubu „Crvena Zvezda“, posebnu pažnju pridajemo odabiru stručnog kadra koji radi sa najmlađim polaznicima. Višegodišnje iskustvo u radu sa mališanima – polaznicima omogućava im da nakon završenog početnog ciklusa treninga, uz prve tekvondo korake savladaju i prve lekcije o koncentraciji, samokontroli i motorici. Pored toga, važno je znati da su znanja koja polaznici steknu kroz vežbanje tekvondoa i osnova sporta kompatibilna sa treniranjem bilo kojeg drugog sporta, kao i da mogu predstavljati odličnu bazu ukoliko se dete ili Vi odlučite da ono nastavi sa treniranjem nekog drugog sporta.

KADA JE PRAVO VREME ZA UPOZNAVANJE SA TEKVONDOOM?

Donja granica uzrasta za prve treninge je 4 godine. Navedena granica nije strogo određeno pravilo, jer ponekad dete koje još nije navršilo 4 godine, sasvim zrelo odgovara na trening i u mogućnosti je da prati program, izražavajući veliku želju za vežbanjem i spremnost na saradnju.

Iz ovog razloga, za najmlađe preporučujemo jedan probni trening, nakon kog će stručno osposobljeni trener doneti procenu o spremnosti vašeg deteta da prati treninge.

U TOKU JE UPIS U DEČIJU SEKCIJU ZA POLAZNIKE OD 6 – 12 GODINA KAO I U ŠKOLICU SPORTA ZA POLAZNIKE OD 4 – 6 GODINA.

Treninzi dečije sekcije se održavaju u prostorijama kluba u Lješkoj 9, Banovo brdo, ponedeljkom, sredom i petkom od 19 – 20:30 č, školica sporta na istoj adresi od 18 – 19 č.

Za sve detaljnije informacije možete se obratiti na kontakt telefon 063/346 565.

PRIJAVI SE

Ostavite odgovor