Istorijat i uspesi

Istorijat kluba

TK „Crvena Zvezda“ član je Sportskog Društva „Crvena Zvezda“ od početka 1996. godine. Dobra organizacija, stručan i predan rad učinili su da se klub za kratko vreme vine u sam vrh jugoslovenskog, a kasnije i srpskog tekvondo sporta.

Jedan je od najuspešnijih tekvondo klubova u istoriji naše zemlje koji je 2000. godine osvojio titule ekipnog prvaka države u obe takmičarske discipline – i u formama i u borbama, što je jedinstveni slučaj u blizu 20 godina dugoj istoriji tekvondo sporta kod nas.

Sportski uspesi i rezultati

Od svog osnivanja, TK „Crvena Zvezda“ je, pored ostalog, osvojio čak 6 titula ekipnog prvaka države, sa čime se može pohvaliti mali broj klubova kod nas. Među najuspešnije takmičare kluba spadaju: Dubravka Jovanović, Filanti Agelaku, Jovana Petrović, Irena Jovanović, Jelena Antonijević, Miroslav Šalvarica, Vedran Ristić, Zoran Poučki, Vladan Jovanović, Rade Vuković, Danijela Purkov, Sanja Milinković, Petar Latinović, Dejan Drakulić, Nebojša Đukić, Nemanja Popović, Aleksandar Sremac, Igor Mitić, Aleksandar Đorđević, Nevenka Žalac, Aleksandar Milanović, Jelena Šljivar, Stefan Ljuboje i drugi.

Dubravka Jovanović i Filanti Agelaku bile su 2001. godine prvakinje Balkana (kategorije -72 i +72 kg). Na Svetskom Prvenstvu održanom iste godine u Koreji, zauzele su 12. mesto (Dubravka), odnosno 17. mesto (Filanti) i time bile po uspehu na prvom, odnosno trećem mestu među reprezentativcima naše zemlje. Jovana Petrović je 2008. godine bila vicešampion Balkana u kategoriji -47 kg, bila je učesnik Evropskog Juniorskog Prvenstva, a zatim i Evropskog Seniorskog Prvenstva gde je zauzela 5. mesto.

Boje naše zemlje uspešno su branili: Dubravka Jovanović, Filanti Agelaku, Jovana Petrović, Irena Jovanović, Jelena Antonijević i Miroslav Šalvarica.

Glavni trener kluba

Željko Katarić, nosilac crnog pojasa 6. dan, istaknuti trener i nekadašnji glavni sudija tekvondo saveza sa više od 30 godina iskustva i rada u tekvondou.