Деца и теквондо

ЗАШТО ТРЕНИРАТИ ТЕКВОНДО?

Свест о важности спорта за развој детета предшколског и школског узраста сваком родитељу доноси и дилему о правилном избору спорта за своје дете. Развој самопоуздања, моторике и координације покрета у раном детињству од посебног је значаја за правилан психофизички развој. Управо из овог разлога у теквондо клубу „Црвена Звезда“, посебну пажњу придајемо одабиру стручног кадра који ради са најмлађим полазницима. Вишегодишње искуство у раду са малишанима – полазницима омогућава им да након завршеног почетног циклуса тренинга, уз прве теквондо кораке савладају и прве лекције о концентрацији, самоконтроли и моторици. Поред тога, важно је знати да су знања која полазници стекну кроз вежбање теквондоа и основа спорта компатибилна са тренирањем било којег другог спорта, као и да могу представљати одличну базу уколико се дете или Ви одлучите да оно настави са тренирањем неког другог спорта.

КАДА ЈЕ ПРАВО ВРЕМЕ ЗА УПОЗНАВАЊЕ СА ТЕКВОНДООМ?

Доња граница узраста за прве тренинге је 4 године. Наведена граница није строго одређено правило, јер понекад дете које још није навршило 4 године, сасвим зрело одговара на тренинг и у могућности је да прати програм, изражавајући велику жељу за вежбањем и спремност на сарадњу.

Из овог разлога, за најмлађе препоручујемо један пробни тренинг, након ког ће стручно оспособљени тренер донети процену о спремности вашег детета да прати тренинге.

У ТОКУ ЈЕ УПИС У ДЕЧИЈУ СЕКЦИЈУ ЗА ПОЛАЗНИКЕ ОД 6 – 12 ГОДИНА КАО И У ШКОЛИЦУ СПОРТА ЗА ПОЛАЗНИКЕ ОД 4 – 6 ГОДИНА.

Тренинзи дечије секције се одржавају у просторијама клуба у Љешкој 9, Баново брдо, понедељком, средом и петком од 19 – 20:30 ч, школица спорта на истој адреси од 18 – 19 ч.

За све детаљније информације можете се обратити на контакт телефон 063/346 565.

ПРИЈАВИ СЕ

Оставите одговор